Fotoshoot Info

Fotoshoot info en veel gestelde vragen.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Meestal neem ik 3 uur voor een fotoshoot. Je zult merken dat het ook voor jou best een inspanning is en na drie uur ben ik wel door mijn concentratie heen!

Wat kost het?

Ik vraag 100 Euro voor een shoot. Daarmee zijn de onkosten die ik maak voor studio en apparatuur voor een deel gedekt. Dit is voor jou en mij om ervan bewust te zijn dat we dit doen om iets moois te maken, niet voor winst.

Wat krijg ik ervoor?

Jij krijgt een aantal mooie foto’s van jezelf, digitaal in hoge resolutie. Hoeveel precies hangt af van de situatie, maar meestal tussen de 5 en de 10.

Worden de foto’s gepubliceerd?

Niet zomaar.

Alleen als je uitdrukkelijk toestemming geeft, worden foto’s op deze website geplaatst, of op mijn Instagram.

Natuurlijk wil ik graag laten zien wat we hebben gemaakt en ik hoop dat jij ook blij bent met het resultaat en dat je het fijn vindt dit aan anderen te laten zien. Maar ik heb er ook begrip voor als je dat niet wilt: sommige foto’s houd je graag privé: dan blijven ze ook privé.

Omgekeerd geldt dat ook: ik vind het leuk als je een foto die ik van je gemaakt heb deelt op jouw social media of op een andere manier. Zet er even bij dat de foto door mij is gemaakt, dan is dat prima.

Waar worden de foto’s gemaakt?

Meestal werk ik vanuit een studio in de buurt van Eindhoven. Soms werk ik ook op locatie (buiten).

Is mijn leeftijd belangrijk?

Nee, jouw leeftijd doet er niet toe. Ik moedig speciaal vrouwen van boven de 40 aan om de stap te zetten: het is erg normaal om (rol)modellen te zien van in de 20 of 30 in reclame en op tv. Ik wil graag laten zien dat ook vrouwen die ouder zijn heel mooi zijn. Wat je leeftijd ook is: als je samen wilt werken aan mooie foto’s dan is dat het enige wat telt.

Ben je jonger dan 18, dan zal ik geen naaktfoto’s van je maken en vraag ik je om een volwassene mee te nemen naar de shoot.

Heb je altijd tijd voor een fotoshoot?

Sorry, maar nee. Fotografie is voor mij een beroep geweest, maar is nu iets wat ik doe uit liefde voor de kunst. Ik heb  een fulltime baan en mijn tijd voor fotografie is dus beperkt. Dat maakt het soms noodzakelijk om keuzes te maken en een shoot niet te doen, of op een later moment.

Hoe werkt het met visagie en kleding?

Afhankelijk van het soort foto dat we gaan maken is make-up meer of minder belangrijk. Ik ben zelf geen visagist. Als je wilt kan ik wel een goede visagist, waar ik regelmatig mee samenwerk, uitnodigen.

Voor kleding dien je zelf te zorgen.

Meer fotoshoot info

Staat het antwoord wat je zoekt er niet bij? Neem contact op via de contact pagina. Daar staat ook een mailadres als je liever een mailtje stuurt. Ik reageer altijd.